Transformatie woontoren Esreyn

Opdrachtgever

4Titude B.V. / Wiggers Vastgoed

Opdracht

Begeleiding technisch ontwikkelproces

Transformatie van kantoor naar A-label appartementencomplex

Binnenkort wordt het kantorencomplex in het Esreyn boven de Albert Heijn getransformeerd naar een appartementencomplex met energielabel A. Op de tweede en derde etage worden daarom 31 woningen gerealiseerd. In de woontoren – vanaf de derde tot de vijfde verdieping – worden nog eens 12 huurappartementen gerealiseerd. Reden voor de transformatie naar een woonfunctie is de veranderende marktvraag in Hengelo.

Respect voor ‘herkenbaarheid’

Het huidige pand is voor veel mensen een herkenbare plek die de populaire woongebieden Tuindorp en Hart van Zuid met elkaar verbindt. De commerciële plint op de begane grond blijft bestaan. De planning is dat er eind 2018 wordt gestart met de transformatie van het geheel. Begin 2020 moet het complex Esreyn compleet gerenoveerd en bewoond zijn.

Knowhow en ervaring doorslaggevend

In opdracht van 4Titude B.V. / Wiggers Vastgoed begeleidt DOC17 het technisch ontwikkeltraject. Knowhow en ervaring in dit traject zijn essentieel om deze transformatie tot een succes te maken. Samen met architect De Tekenkamer uit Eindhoven kijken we naar de best mogelijke technische uitwerking van de appartementen. Ook de sociale cohesie is voor dit project een belangrijk thema. De woontoren bestaat uit vijf woonlagen, waarbij een patio op de derde verdieping als centrale ontmoetingsplek fungeert. De ontmoetingsruimte valt binnen in het blok, zodat het een gemoedelijk en uitnodigend karakter krijgt.

Duurzaamheid en betrokken partners

De intentie is om het complex aan te sluiten op stadsverwarming, waardoor de woningen gasloos uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast passen we oplossingen toe om de schil van de woontoren te verduurzamen. Daarbij gaat het niet alleen om installaties, maar ook om geluid en bouwfysische maatregelen. DOC17 denkt samen met betrokken partners mee over duurzame toepassingsmogelijkheden, terwijl Brons constructeurs en ingenieurs de kwaliteit van de constructie bewaakt.