Nieuwbouw Oude Elferink Natuursteen

Opdrachtgever

Oude Elferink Natuursteen

Opdracht

Totale bouwproces van initiatiefase, realisatie en nazorg

Nieuwbouw op Jufferbeek-Zuid

Natuursteenspecialist Oude Elferink uit De Lutte bouwt een nieuwe productiehal op bedrijventerrein Jufferbeek-Zuid in Oldenzaal. Deze productiehal is geheel in lijn met het beeldkwaliteitsplan van de gemeente Oldenzaal. Dat betekent dat de architectuur aansluit bij de vroegere Twentse Nijverheidsindustrie en uitgevoerd wordt in een mooie, dieprode gevelsteen. Oude Elferink neemt met deze keuze afscheid van zijn oude vestigingslocatie in De Lutte, het dorp waar hij groot is geworden, maar dat niet meer kon voldoen aan zijn groeiwensen. Ook de strategische ligging aan de A1 is voor Oude Elferink een belangrijke motivatie om te verhuizen naar Jufferbeek-Zuid.

Inzet van DOC17 Duurzaam Bouwmanagement

DOC17 voert het bouwmanagement over de nieuwbouw van het pand. Dat houdt in dat wij het totale bouwproces begeleiden, de kwaliteit van het geleverde werk toetsen en zorgen dat het project binnen het gestelde budget en de planning gerealiseerd wordt. In totaal gaat het om circa 1.600 m2 productiehal voor natuurstenen vloeren, keukenbladen en grafzerken met een compact kantoor. Door al vroeg te kijken naar mogelijkheden voor duurzaam bouwen, hebben we voor de opdrachtgever op basis van een zogenaamde Groenverklaring een flinke besparing weten te realiseren. Dit hebben we kunnen doen in nauwe samenwerking met Bouwsubsidie.nl en Rating Finance uit Oldenzaal.

Nieuwbouw_Oude_Elferink_DOC17_2
Nieuwbouw_Oude_Elferink_DOC17

Betrokken partners

LEF architecten is al vanaf het voortraject bij dit proces betrokken. De architect zorgde ervoor dat het pand naadloos in het beeldkwaliteitsplan paste. Ingenieursbureau Vreeswijk uit Weerselo heeft op basis van het ontwerp van LEF architecten de constructieberekeningen uitgewerkt. Na een prijsuitvraag in de markt is bouwkundig aannemer Meijer Oude Lashof uit Ootmarsum geselecteerd voor de realisatie, waarbij Installateur Otterman Techniek uit Hardenberg verantwoordelijk is voor de technische installaties. Deze zijn voorbereid door Duria Installatieadvies, waarbij ook gekeken is hoe duurzame installaties toegepast kunnen worden bij de nieuwbouw. Inmiddels is de bouw officieel gestart. Het project wordt 1e kwartaal 2019 opgeleverd.