Stichting Techniekhuis Twente

Transformatie Techniekhuis

Opdrachtgever

Stichting Techniekhuis Twente

Opdracht

Totale bouwproces van initiatiefase, realisatie en nazorg

Transformatie tot Techniekhuis

Het monumentale fabriekspand van FlowServe aan de Lansinkesweg krijgt een nieuwe bestemming. Op de locatie waar vroeger de pompen van Stork werden gemaakt, krijgen toekomstige installateurs schilders en bouwvakkers ruimte voor hun opleiding. DOC17 begeleidt het transformatieproces.

Inzet van DOC17

Om het oude Stork-gebouw bouwtechnisch klaar te stomen voor de nieuwe bestemming, is een zorgvuldig voortraject nodig. In dit voortraject zorgt DOC17 voor het neerzetten van een efficiënte project- en procesorganisatie, waar verschillende expertises in samenkomen. Onze kerntaken bestaan vervolgens uit het toetsen en het bewaken van de financiën en de aansturing van het totale proces.

Uniek karakter

De transformatie van het monumentale pand maakt dit project tot een opvallende opdracht. Het pand spreekt tot de verbeelding van menig Hengeloër en kan op de aandacht rekenen van de regionale media. Aan ons de taak om samen met alle partners het project tot een succes te maken. Daarbij kijken wij vooral ook naar duurzame mogelijkheden die de transformatie biedt. Het is zelfs een van de uitgangspunten die wij hebben meegekregen van de opdrachtgever. Alle keuzes die in het voortraject worden gemaakt, toetsen wij op diverse duurzaamheidskenmerken.

Toekomstige gebruikers

De verbouwopgave moet gerealiseerd worden in het eerste half jaar van 2018 en gereed zijn bij aanvang van een nieuw studiejaar. Vanaf dat moment willen de opleidingsbedrijven Bouwmensen Hengelo, De Schildersvakopleiding en Installatiewerk Noord hun leerlingen een goede praktijkomgeving bieden. Hiervoor zal de oude bedrijfshal gebruikt worden. Aansluitend voegt ROC van Twente zich met de afdelingen Bouw en Infra en Hout & Meubel bij de praktijkopleidingsbedrijven om er hun praktijk- en theorielessen te verzorgen. In totaal nemen circa 450 leerlingen uiteindelijk hun intrek in het Techniekhuis, waarbij de meerwaarde vooral zit in de kruisbestuiving tussen de verschillende opleidingen.