Transformatie Pure Energie

Opdrachtgever

Pure Energie en Raedthuys

Opdracht

Totale bouwproces van initiatiefase, realisatie en nazorg

Transformatie tot duurzaam Ondernemershuis

Het voormalige Ondernemershuis op het Kennispark in Enschede ondergaat een forse transformatie. Na afronding van het bouwproces moet het totaal gerenoveerde kantoorgebouw ruimte bieden aan de werknemers van Raedthuys en Pure Energie. Ook accountantskantoor De Jong en Laan en de Kamer van Koophandel betrekken dan een gedeelte van het pand. DOC17 begeleidt het transformatieproces, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor duurzaamheid.

Inzet van DOC17 en betrokken partners

Bij het transformatieproces is een team van professionele bouwpartners betrokken, die alle bekend zijn met duurzaam bouwen. Zo is Acutus verantwoordelijk voor de engineering en het ontwerp van de duurzame installaties, is Linneman Bouw en Advies aangetrokken voor de duurzaamheidstoets, tekent Buro Feel voor het interieurconcept en zorgt Bouwsubsidie.nl voor de mogelijke subsidieaanvragen. Deze laatste is tevens als adviseur voor subsidieregelingen toegevoegd aan het team. De centrale regierol vervult DOC17. In totaal gaat het om circa 6.000 m2 bvo.

Uniek karakter

Het totale bouwproject spreekt tot de verbeelding. In het beeldbepalende pand aan de Hengelosestraat in Enschede zit immers Nederlands groenste energieleverancier. Pure Energie is onder verantwoordelijkheid van Marcel Bovenmars, directeur Pure Energie, uitgegroeid tot een duurzame energieleverancier van formaat. Ook Raedthuys valt onder zijn verantwoordelijkheid, een bedrijf dat duurzame energieprojecten initieert en ontwikkelt. Dit transformatieproject is voor ons als DOC17 dan ook op het lijf geschreven. We zetten in op het bouwen volgens BREEAM®-NL In-Use. Dit keurmerk toetst de duurzaamheid bij renovatie van bestaande gebouwen op drie niveaus: Gebouw, Beheer en Gebruik.

Toekomstige gebruikers

Als alles volgens planning verloopt, dan leveren we de transformatie van het totale project eind 2018 op. Het gebouw wordt gefaseerd opgeleverd en in gebruik genomen. De nieuwe gebruikers kunnen dan aan de slag in een gebouw met meerdere verdiepingen en een fraaie, centrale entree op de begane grond. Het geheel krijgt een geheel nieuwe, moderne kantooruitstraling met gebruik van deels gerecycled meubilair, waarvoor Buro Feel het totaalconcept heeft uitgewerkt. Binnen de transformatie is gekozen voor toepassing van duurzame installaties, waaronder vloerverwarming, zonnepanelen, ventilatie, aanvullende isolerende maatregelen, inframaatregelen zoals een veelvoud aan oplaadpunten voor elektrische auto’s en sanitaire voorzieningen met besparende spoelinrichtingen. Duurzaamheid in optima forma dus!