Start transformatie Techniekhuis

Transformatie tot Techniekhuis

Het monumentale fabriekspand aan de Lansinkesweg krijgt een nieuwe bestemming als Techniekhuis. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden voor deze transformatie gestart. DOC17 is gevraagd om dit transformatieproces te begeleiden.

Voorbereidingsfase

Nu het ontwerp van BCT architecten gereed is, gaat de transformatie langzaam richting start bouw. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn inmiddels in volle gang. Dat betekent dat een efficiënte project- en procesorganisatie is ingericht, de uitgangspunten qua budget en transformatiemogelijkheden zijn bepaald en de duurzaamheidsaspecten inzichtelijk zijn. Inmiddels is de aanvraagprocedure voor de omgevingsvergunning in gang gezet. Hiervoor is een samenwerking gezocht met architectenbureau John Velthuis. Uitgangspunt is dat deze voor kerst 2017 is ingediend bij de gemeente Hengelo.

Strippen en bouwen

Zodra de omgevingsvergunning is verleend, kunnen de strip- en bouwwerkzaamheden worden opgestart. De verwachting is dat dit medio februari gaat gebeuren. Vanuit de omgevingsaanvraag en de bijbehorende tekeningen werken de architecten aan de verdere uitwerking van de plannen om dit vervolgens te vertalen in werktekeningen. Het eerste deel van de transformatie moet gereed zijn voor september 2018. Direct hierna worden de overige delen gefaseerd in gebruik genomen en  krijgen de leerlingen van opleidingsbedrijven Bouwmensen Hengelo, De Schildersvakopleiding en Installatiewerk Noord les in de oude bedrijfshal van Stork.

Bekijk ook de projectbeschrijving van het Techniekhuis