Start bouw Techniekhuis

Startsein voor Techniekhuis

De bouwwerkzaamheden voor de transformatie van het monumentale Stork-pand aan de Lansinkesweg in Hengelo zijn gestart. Met het verwijderen van overtollige kranen, staalwerk en betonnen vloeren wordt langzaamaan de weg vrij gemaakt voor de vestiging van een bijzondere leer-werkomgeving: het Techniekhuis.

Van sloop naar bouwen naar toekomstige vakmensen

Het ontwerp van BCT architecten en de uitwerking daarvan door architectenbureau John Velthuis wordt vanaf medio maart 2018 ten uitvoer gebracht. Na de genoemde sloopwerkzaamheden wordt een deel van de bestaande kelders gedicht en worden de betonnen vloeren voor een groot deel vernieuwd. De transformatie van het totale bouwproject moet gereed zijn in het vierde kwartaal van 2018. Vanaf dat moment krijgen de leerlingen van opleidingsbedrijven Bouwschool Twente, SchildersVakOpleiding en Installatiewerk Noord les in de oude bedrijfshal van Stork.

Sloop_Techniekhuis_DOC17
Sloop_Techniekhuis_DOC17_3

Betrokken partners

De toekomstige gebruikers van het pand krijgen ook een rol in de uitvoering. Echt learning on the job dus voor deze toekomstige vaklieden! De leerlingen worden bijgestaan door bouwpartners Aannemingsbedrijf Droste en Installatiebedrijf TGO. In het voortraject hebben verschillende adviseurs gekeken naar de duurzaamheidsmogelijkheden binnen dit gebouw. Dat heeft geresulteerd in enkele mooie duurzame toepassingen op installatiegebied.

Bekijk ook de projectbeschrijving van het Techniekhuis